"Som el que llegim"

dimarts, 29 d’octubre del 2013

"Informe provisional de la correguda d'Elies"

Imatge extreta de Ruta literària de Jesús Moncada. Mequinensa.
Programa ARCE 
Activitat. Has de publicar un comentari a esta entrada, en el qual expliques breument el motiu concret que provoca la correguda d'Elies des de casa seua fins al cafè de Silveri o, si ho prefereixes, comenta què et sembla l'actuació d'Elies, tenint en compte el motiu que la provoca. Pots comentar també els comentaris dels teus companys, si vols.

10 comentaris:

  1. El motiu pel qual Elies fa aquesta correguda fins l'autocar, és per avisar a l'ordinari, que anava a Lleida, per a que no porti les medecines per a la seva dona Joana que estava malalta, ja que el metge li ha dit que ha empitjorat i que és moriria aviat.

    ResponElimina
  2. Elies corre fins l'autobús per dir-li a l'ordinari que va a Lleida que no dugui els medicaments a la seva dona perquè el metge ha dit que s'ha de morir.

    ResponElimina
  3. El motiu de la correguda de l'Elies era arribar aviat a l'autocar on estava l'ordinari que és dirigiria fins on estava la dona de l'Elies, la Joana, l'Elies li havia donat unes medicines, però, van avisar-lo que la seva dona s'estava posant cada cop pitjor, i que no passaria d'aquell migdia

    ResponElimina
  4. Elies corre fins l'autobús per avisar a l'ordinari per a que no li portés les medicines que li havia encomanat per a la seva dona, ja que aquesta, malalta des de feia un temps, s'estava posant cada vegada pitjor i en un moment o altre la seva mort arribaria. Per tant aquestes medicines ja no eren necessàries.

    ResponElimina
  5. Considero que la reacció de L'Elies no va ser gens encertada ja que el metge havia sentenciat que la seva dona, la Joana, malalta des de fa temps, no es podria salvar i que no passaria d'aquell migdia, i ell es va preocupar més d'anar a fer la correguda per dir-li a l'ordinari que no caldria que li portés més medicines enlloc d'acompanyar a la seva esposa en els seus últims moment de vida.

    ResponElimina
  6. La meva opinió és que l'Elies va actuar molt malament, ja que l'actuació més correcta era quedar-se fent costat a la seva dona. Crec que una persona en la seva situació ni tant sols recordaria que havia encomanat unes medicines i si ho fes no li importaria.

    ResponElimina
  7. L'Elies corre com un desesperat cap al cafè de Silveri que és on estava la parada d'autobús. Allí estava l'ordinari, un home que baixava medicines de Lleida, que li n'havia de baixar unes medicines per a la seva dona. L'Elies va córrer tant per dir-li que no feien falta que a la seva dona ja no li farien falta

    ResponElimina
  8. L'Elies, en ple dolor per l'estat de salut irreparable de la seva dona, se'n recordà que li va encomanar a l'ordinari de Lleida unes medicines que en aquell moment ja no feien falta i començà a córrer desesperat cap al cafè de Silveri on arribava l'ordinari per dir-li que ja no les necesitaria.

    ResponElimina
  9. L'Elies corre cap a l'autobús per dir-li a l'ordinari que ja no calia que li portés les medicines que havia encomanat per la seva dona, ja que la seva malaltia anava avançant, cada vegada es posava més malalta i la seva vida penjava d'un fil.

    Però, trobo que el comportament d'Elies cap a la seva dona no ha sigut el correcte. Tenía que estar en ella a l'últim moment de la seva vida.

    ResponElimina